Surówka do dań z kuchni chińskiej - przepis. Przepisy na Inne sałatki, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Surówka do dań z kuchni chińskiej    
 
    
        Surówka do dań z kuchni chińskiej
        
		
			
					usia rozsmakował(a) się w tym!			
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                            ½ główki białej kapusty
    1 średnia marchewka
    ½ szklanki octu
    ½ szklanki cukru
    ½ szklanki oleju
    1 łyżeczka soli
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Przygotowujemy zalewę. Na ogniu stawiamy mały garnek. Wlewamy ocet, wsypujemy cukier i sól. Mieszamy. Dolewamy olej. Zalewę doprowadzamy do wrzenia i gotujemy przez 5 minut. W między czasie szatkujemy kapustę, marchewkę kroimy w cienkie słupki. Warzywa zalewamy ciepłą zalewą i odstawiamy na 2 - 3 godziny.
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.