Jajko w sosie tatarskim - przepis. Przepisy na Inne sałatki, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
    
        Jajko w sosie tatarskim
        
		
			
					usia rozsmakował(a) się w tym!			
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        6 jajek
1 mały słoik pieczarek marynowanych
1 puszka groszku
1/3 słoika ogórków konserwowych (ilość podobna do ilości pieczarek)
1 mała cebula
1 mały słoik majonezu
sól, pieprz                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Jajka gotujemy na twardo i studzimy. Cebulę drobno siekamy i soli (zmięknie). Pieczarki i ogórki kroimy w kostkę. W przypadku krojenia w kostkę 5mm x 5mm otrzymamy sałatkę, jeśli posiekamy drobniej otrzymamy gęsty sos do jajek. Pieczarki, ogórki i groszek dokładamy do cebuli. Dodajemy sól, pieprz, majonez i dobrze mieszamy. Jajka kroimy w ósemki, dokładamy do sosu. Delikatnie mieszamy, aby jak najmniej uszkodzić jajka.
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.