- 100 g białej fasoli 
- 100 g wędzonego boczku 
- 3-4 liście jarmużu 
- filet z łososia – 4 kawałki po ok. 120 g                         
- olej                                               
- sos koperkowy marki Tarsmak
- sól, pieprz ziołowy, pieprz czarny, sos sojowy do smaku
Fasolę moczyć w wodzie przez kilka godzin, następnie posolić, ugotować do miękkości i odcedzić. Boczek pokroić w plasterki i usmażyć na patelni na złoty kolor. Do boczku dodać posiekane liście jarmużu, ugotowaną fasolę, doprawić pieprzem ziołowym, sosem sojowym i chwilę poddusić. Łososia doprawić solą, czarnym pieprzem, natłuścić odrobiną oleju z obu stron i zgrillować na patelni. Na talerze wyłożyć gorąca fasolę, zgrillowanego łososia i całość polać sosem koperkowym marki Tarsmak.
Przepis przygotował Robert Muzyczka, Szef Kuchni - Dwór Korona Karkonoszy.