Deser: Borówki z bitą śmietaną - przepis. Przepisy na Desery owocowe, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Deser: Borówki z bitą śmietaną    
 
    
        Deser: Borówki z bitą śmietaną
        
		
			
					usia rozsmakował(a) się w tym!			
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        200g borówek (świeże lub ze słoika z domowych przetworów)
500ml śmietany 30%
2 śmietanfixy
2 łyżeczki cukru pudru
2 kisiele pomarańczowe                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Kisiel przygotować wg instrukcji na opakowaniu, schłodzić, przelać do pucharków. Ułożyć borówki (zostawić trochę do dekoracji). Włożyć do lodówki do schłodzenia. W tym czasie ubić śmietanę z cukrem, pod koniec dodać śmietanfixy. Gdy śmietana będzie ubita, nałożyć do pucharków, udekorować resztką borówek. Można podawać od razu lub schłodzić.
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.