Pierś z kurczka w parmezanie, czyli jak ser może odmienić zwykłą pierś z kurczaka! - przepis. Przepisy na Potrawy mięsne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Pierś z kurczka w parmezanie, czyli jak ser może odmienić zwykłą pierś z kurczaka!    
 
    
        Pierś z kurczka w parmezanie, czyli jak ser może odmienić zwykłą pierś z kurczaka!
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        - pierś z kurczaka
- ser parmezan
- jajko
- śmietana 18%
- sól, pieprz                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Przygotowujemy miksutrę z jajka, łyżki śmietany i paczki parmezanu. Odstawiamy na 10-15 min. aby ser zmiękł.
Pierś kroimy na małe kawałki, przyprawiamy solą i pieprzem i następnie obtaczamy we wcześniej przygotowanej masie. Smażymy na oleju lub oliwie.
Można podawać z warzywami chińskimi na ostro, lub sałatką z sałaty lodowej, pomidora, ogórka.
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.