Pasta drobiowo-warzywna . - przepis. Przepisy na Przetwory warzywne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
    
        Pasta drobiowo-warzywna .
        
        
     
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        Ilości warzyw nie podaję, bo wszystko zależy od ilości mięska i upodobań kulinbarnych domowników.
Ogólnie mięska powinno być około 1/4 
Mięso drobiowe pozostałe z rosołu.
Warzywa surowe:
por
marchew
pietruszka
cebula
troszkę czosnku
seler
liście kapusty
koper
zielona pietruszka
świeży lubczyk 
można dodać kawałeczke imbiru
kurkuma 
Sól, dużo soli. Pasta musi być bardzo słona. 
Pieprz mielony.
                     
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Mięsko oddzielić od kości i zmiksować na papkę. 
Warzywa korzenne zetrzeć na "jarzynówce" a inne drobno pokroić. Wyłożyć na blachę i trochę obsuszyć w piekarniku 100 stopniach. Uwaga! Piekarnik zostawić uchylony.
Lekko obsuszone warzywa zmiksować, dodać mięsko, sól, pieprz. Dodać oliwkę z oliwek w/g uznania. Dokładnie jeszcze raz zmiksować. Nałożyć do słoiczków ubijając .
Można zawekować ale ja trzymam w lodówce. Bo zrobiłam 3 słoiczki i często używam.
Dodaję pastę do zup zamiast kostek rosołowych. 
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.