Cukinia faszerowana mięsem z sosem musztardowo-śmietanowym - przepis. Przepisy na Potrawy mięsne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Cukinia faszerowana mięsem z sosem musztardowo-śmietanowym    
 
    
        Cukinia faszerowana mięsem z sosem musztardowo-śmietanowym
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        - 2 średnie cukinie 
- 800 g mięsa mielonego
- 2 średnie cebule
- 1 świeża papryka
- 4 ząbki czosnku
- ½ pęczka natki pietruszki
- 2 pomidory
- 4 łyżki musztardy sarepskiej Tarsmak
- 3 łyżki kwaśnej śmietany 18%
- 150 g sera żółtego
- sól, pieprz do smaku
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Cukinię umyć, przaciąć na pół i wydrążyć środek. Do mięsa dodać pokrojone w kostkę cebulęoraz paprykę, wyciśniety czosnek, zioła prowansalskie i posiekaną natkę oraz sól i pieprz do smaku. Masę mięsną dokładnie wymieszać i napełnić nia cukinię. Na mięso położyc pokrojonego w kostke pomidora i polać sosem z wymieszanje musztardy srapeskiej Tarsmak i śmietany. Całość obficie posypać żółtym serem. Piecw tem. 180 stopni przez 45 minut.
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.