Pampuchy z jagodami i bitąśmietaną - przepis. Przepisy na Desery ciepłe, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Pampuchy z jagodami i bitąśmietaną    
 
    
        Pampuchy z jagodami i bitąśmietaną
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        50dag mąki pszennej, 2 jajka, 5dag drożdzy, 1 szkl. ciepłego mleka, 4 łyzki cukru, sol, 20 dag jagód, bita śmietana                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Drożdze i 2 łyżki cukru rozpuszczamy w mleku. Odstawiamy na 20 minut do wyrośniecia. Mąkę mieszamy z jajkiem, solą i rozczynem. Zagniatamy około 10 minut, aż ciasto będzie odchodzić od dłoni w razie potrzeby podsypujemy niewielką ilością mąki. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 2 godziny do wyrośnięci. Z ciasta formujemy bułeczki, każdą nadziewamy owocami. Odstawiamy na 15 minut, gotujemy ok. 10 minut na parze. Polewamy bitą śmietaną i zdobimy jagódką.
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.