Ciepła sałatka z brukselki z sosem winegret - przepis. Przepisy na Potrawy warzywne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Ciepła sałatka z brukselki z sosem winegret    
 
    
        Ciepła sałatka z brukselki z sosem winegret
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        - 300 g brukselki
- 2 średnie główki cebuli czerwonej                     
- 1 garść orzechów włoskich
- 2 łyżki masła
- pieprz świeżo zmielony
Sos winegret:
- 1 łyżka musztardy Tarsmak
- 50 ml octu winnego
- 50 ml oleju
- 1 łyżka cukru
- ½ łyżeczki soli                                                     
- 100 ml soku jabłkowego
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                 
Brukselkę ugotować na półtwardo w osolonej wodzie i odcedzić. Cebulę pokroić w cząstki i podsmażyć na maśle. Dodać orzechy włoskie, pokrojoną na ćwiartki brukselkę i doprawić do smaku pieprzem. Sałatkę wyłożyć i obficie skropić sosem winegret
Poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy
 
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.