Jaja faszerowane w skorupce z migdałami - przepis. Przepisy na Przystawki, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Jaja faszerowane w skorupce z migdałami    
 
    
        Jaja faszerowane w skorupce z migdałami
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        8 jaj,cebula, pęczek kopru, 1 łyżka śmietany, sól,pieprz,60g płatków migdałowych,kiełki brokuł olej do smażenia.                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Jajka gotujemy na twardo i studzimy. Ostrożnie przekrajmay nożem uważając aby nie uszkodzić skorupki,wyjmujemy żółtka i białka rozdrabniamy,cebulkę siekamy wraz z koprem na drobno wrzucamy do białek i żółtek,dodajemy śmietanę i doprawiamy do smaku. Na patelni przyrumienić płatki migdałowe.Nakładamy farsz do skorupek, wierzch posypujemy płatkami migdałowymi i dociskamy. Jajka smażymy na tłuszczu na złoty kolor. Dekorujemy kiełkami brokuł.
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.