Jajka w skorupkach z migdałami. - przepis. Przepisy na Potrawy z jajek, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Jajka w skorupkach z migdałami.    
 
    
        Jajka w skorupkach z migdałami.
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        •	4 jajka ugotowane na twardo
•	Surowe jajko
•	5 dag płatków migdałowych
•	Łyżka kremówki 30%
•	Gałka muszkatołowa
•	Sól, pieprz
•	Masło do smażenia
•	Posiekany pomidor
•	Łyżka posiekanej bazylii
•	Łyżeczka oliwy
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                
- Jajka na twardo przekrój na pół bardzo ostrym nożem, tak by jak najmniej uszkodzić skorupki. Wyjmij żółtko i białko. Ugnieć widelcem lub drobno posiekaj.
- Połowę płatków migdałowych posiekaj i dodaj ze śmietaną oraz surowym jajkiem do jajek na twardo. Dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
- Nadziej skorupki i panieruj w pozostałych płatkach. Usmaż na maśle na złoty kolor.
- Pomidor wymieszaj z bazylią, oliwa i szczyptą soli. Podawaj z jajkami.

              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.