Jajka smażone w skorupkach.  - przepis. Przepisy na Potrawy z jajek, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
    
        Jajka smażone w skorupkach. 
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        •	8 jajek
•	150-200 g pieczarek
•	1 cebula
•	1 pęczek szczypiorku
•	1 łyżka masła
•	Kilka łyżek bułki tartej do panierowania
•	Olej do smażenia
•	Kilka rzodkiewek do dekoracji
•	Sól, pieprz
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                
- Pieczarki starannie umyć (w razie potrzeby obrać), osuszyć i drobno posiekać.
- Cebule obrać, pokroić w małą kostkę i zeszklić na maśle.
- Dodać pieczarki. Smażyć razem jeszcze 4-5 minut. Zdjąć z patelni, po czym ostudzić.
- Jajka ugotować na twardo w osolonej wodzie, następnie zalać je zimną wodą. Po ostudzeniu ostrym nożem przekroić je na pół. Ostrożnie wyjąć łyżeczką białko i żółtko, uważając, aby nie uszkodzić skorupek.
- Oczyszczony szczypiorek wraz z żółtkami i białkami posiekać. Wymieszać z pieczarkami i cebulą. Przyprawić. Przygotowanym farszem napełnić połówki skorupek. Bułkę tartą wsypać na płaski talerz. Lekko docisnąć do niej połówki jajek, tak, aby bułka równomiernie pokryła nadzienie. Na patelni rozgrzać olej. Ostrożnie, farszem do dołu, układać na nim jajka i smażyć na złoto. Przed podaniem ozdobić rzodkiewką. 

              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.