Jajka faszerowane łososiem. - przepis. Przepisy na Potrawy z jajek, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
    
        Jajka faszerowane łososiem.
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        •	200 g wędzonego łososia
•	8 jajek
•	1 czerwona cebula
•	Opakowanie kiełków rzodkiewki
•	3 gałązki koperku
•	Sok z połowy cytryny
•	Kolorowy pieprz
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                
- Jaja ugotować na twardo, ostudzić, obrać. Łososia pokroić na małe kawałki. Drobno posiekaną cebulę wymieszać z koperkiem (jedną gałązkę pozostawić do dekoracji). Przyprawić sokiem z cytryny i pieprzem.
- Jajka przekroić na pół. Wyjąć żółtka. W ich miejsce nałożyć porcję farszu łososiowego. Połówki jajek ułożyć na talerzu wyłożonym kiełkami. Udekorować  koperkiem.

              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.