JAJKA FASZEROWANE SZPINAKIEM - przepis. Przepisy na Potrawy z jajek, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
    
        JAJKA FASZEROWANE SZPINAKIEM
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        •	6 jajek
•	20 dag szpinaku
•	4 łyżki startego żółtego sera
•	1 łyżeczka słodkiej papryki
•	½ łyżeczki gałki muszkatołowej
•	Masło, dowolne kiełki
•	Sól, pieprz
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz, przetnij wzdłuż, po czym wydrąż żółtko.
Szpinak umyj, oczyść i podsmaż na maśle. Dopraw do smaku solą i pieprzem i pozostaw do ostygnięcia.
Ostudzony szpinak i żółtka posiekaj. Dodaj starty ser oraz przyprawy (słodką paprykę i gałkę muszkatołową). Dokładnie wymieszaj. Farsz nakładaj na wydrążone jajka,  podawaj z kiełkami.
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.