BIAŁA KIEŁBASA W MIĘSIE MIELONYM - przepis. Przepisy na Potrawy mięsne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         BIAŁA KIEŁBASA W MIĘSIE MIELONYM    
 
    
        BIAŁA KIEŁBASA W MIĘSIE MIELONYM
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        •	70 dag mięsa mielonego wieprzowego
•	6 kawałków parzonej białej kiełbasy
•	6 liści kapusty pekińskiej
•	2 jajka
•	1 kajzerka
•	1 szklanka mleka
•	23 łyżki bułki tartej
•	½ papryki czerwonej
•	1 szklanka bulionu
•	Po ½ łyżeczki słodkiej papryki i majeranku
•	Sól, pieprz, olej
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Liście kapusty sparzyć wrzątkiem i owinąć białą kiełbasę.
Kajzerkę namoczyć w mleku i odcisnąć. Mięso mielone wymieszać z jajkiem, bułka tartą, dodać przyprawy do smaku oraz odciśnięta kajzerkę. Dobrze wyrobić masę.
Masę mięsną podzielić na 6 części, uformować placki o grubości pół cm. Na środku każdego ułożyć kiełbasę zawiniętą w kapustę, zwinąć roladki.
Na patelni rozgrzać olej. Obsmażyć na nim roladki ze wszystkich stron na rumiano. Przełożyć do rondla, wlać bulion. Posypać posiekana papryką, przykryć i dusić 10 minut. Przed podaniem pokroić na mniejsze części i przełożyć na talerz wyłożony sałatą. 
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.