•	4 ugotowane jajka na twardo
FARSZ Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM:
•	100 g wędzonego łososia
•	3 łyżki majonezu
•	pieprz
•	Koperek i cząstki cytryny do dekoracji
FARSZ ZIOŁOWY:
•	1 łyżka posiekanego koperku
•	1 łyżka posiekanej natki pietruszki
•	1 łyżka posiekanego szczypiorku
•	3 łyżki majonezu
•	Natka pietruszki do dekoracji
•	Sól, pieprz
Jajka obierz ze skorupek, przekrój na pół i wyjmij żółtka. Żółtka z każdych 2 jajek połóż oddzielnie.
Przygotuj farsz z łososiem: łososia i żółtka drobno posiekaj. Dodaj majonez, dopraw pieprzem i wymieszaj. Nałóż je w cztery połówki jajek. Udekoruj koperkiem i cząstkami cytryny.
Farsz ziołowy: żółtka drobno posiekaj, dodaj koperek, natkę i szczypiorek Dodaj majonez, sól, pieprz i dobrze wymieszaj. Nałóż je w pozostałe połówki jajek. Udekoruj natką pietruszki.