Deser bananowy z galaretką i bitą śmietaną - przepis. Przepisy na Desery zimne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Deser bananowy z galaretką i bitą śmietaną    
 
    
        Deser bananowy z galaretką i bitą śmietaną
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        2 op. galaretki (o barwie zielonej, żółtej lub pomarańczowej)
1 duża śmietana kremówka - 36%
Puder cukier (wg gustu)
2 dojrzałe banany (lub inne owoce np. mango, ananas)
posypka do dekoracji (płatki migdałów, kolorowe lukrowe kuleczki itp.)                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Galaretkę przygotować wg przepisu z opakowania i rozlać do pucharków/salaterek.
Ubić śmietanę kremówkę dodając podczas miksowania puder cukier do smaku.
Gdy galaretka będzie już stężała, można nałożyć na nią bitą śmietanę i udekorować bananem (lub innymi owocami) oraz posypką.
W przypadku dekoracji z bananów deser należy niezwłocznie skonsumować, gdyż szybko traci walory estetyczne 
Smacznego!
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.