Mazurek figowy z białą czekoladą - przepis. Przepisy na Ciasta kruche, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Mazurek figowy z białą czekoladą    
 
    
        Mazurek figowy z białą czekoladą
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
        
     
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        25 dag mąki
15 dag masła
1/2 szklanki cukru
jajko
Na masę
1/2 litra mleka
po 25 dag cukru i suszonych fig
łyżka masła
op.białej czekolady                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Z mąki, masła, jajka i cukru zagnieść szybko kruche ciasto.Schłodzić je około przez 15minut w lodówce.Rozwałkować i przenieść na blachę.Piec 10-15 minut w temp 180st (przed pieczeniem ciasto nakryć pergaminem i obciążyć suchym grochem).Figi namoczyć, osączyć, cienko pokroić.Zagotować mleko z cukrem.Gdy masa zacznie gęstnieć, dodać figi oraz masło.Całość ponownie zagotować i odstawić.Chłodną masę wyłożyć na upieczony spód.Mazurek udekorować rozpuszczoną białą czekoladą. 
                
              
    
    
    
    
    
    
 
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
 
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
 
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.