Pieczeń rzymska z jajkiem - przepis. Przepisy na Potrawy mięsne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
    
        Pieczeń rzymska z jajkiem
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        - 1 kg mięsa mielonego wołowo-wieprzowego                            
- 2 jajka                                                                              
- 3 łyżki bułki tartej                                                                 
- 1 łyżka mąki                                                                             
- 4 ząbki czosnku                                                                          
- majeranek, sól, pieprz do smaku
- 5 jajek ugotowanych na twardo                                          
- 1 łyżka oleju          
- Sos chrzanowy PREMIUM Tarsmak                                                        
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Do mięsa wybić jajka, dodać bułkę tartą, mąkę i wyciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić do smaku solą, pieprzem, majerankiem i dokładnie wyrobić. Do natłuszczonej foremki wyłożyć połowę masy, następnie delikatnie wcisnąć ugotowane jajka, przykryć pozostałą częścią masy i uklepać. Wierzch natłuścić olejem. Piec w temperaturze 180°C przez około 45 minut. Do pieczeni idealnie pasuje Sos chrzanowy PREMIUM marki Tarsmak.
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.