Wielkanocne  kotlety z jajkiem - przepis. Przepisy na Potrawy mięsne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Wielkanocne  kotlety z jajkiem    
 
    
        Wielkanocne  kotlety z jajkiem
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        ok. 500 g wołowiny
6-8 jajeczek przepiórczych 
1 jajko kurze
1 łyżka tartej bułki
sól i pieprz do smaku                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Najpierw umyte jajeczka przepiórcze gotuję, trzeba je gotować troszkę krócej niż zwykłe.
Mięso mielę w maszynce o średnich oczkach. Dodaje jajko, doprawiam i mieszam.
Nabieram porcje mięsa, na środek kładę jajko i formuję kotleciki.
Układam na blaszce (można też smażyć) i wstawiam do nagrzanego do 180°C piekarnika piekę ok. 20-25 minut, smacznego.
pyszne są... 
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.