Makaron ze szpinakiem, łososiem i roquefortem - przepis. Przepisy na Dania z makaronu, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Makaron ze szpinakiem, łososiem i roquefortem
Makaron ze szpinakiem, łososiem i roquefortem
35 dkg wędzonego łososia
pęk świeżego szpinaku (lub 40 dkg mrożonego)
2-3 ząbki czosnku
1 cebula
15 dkg ulubionego sera z niebieską pleśnią (roquefort, gorgonzola, lazur)
1 szklanka śmietany
2 łyżki oliwy
sól, świeżo mielony pieprz
40 dkg dowolnego makaronu - idealny będzie taki zrobiony własnoręcznie
Sposób przyrządzenia:
Na oliwie zeszklić cebulę, dodać posiekany lub rozgnieciony czosnek i chwilkę razem smażyć.
W tym czasie ugotować makaron, oczywiście al dente.
Dodać opłukane, odsączone i pokrojone liście szpinaku (mrożony wcześniej rozmrozić i osączyć na sicie). Chwilę razem dusić, tak aby szpinak zmienił swój wygląd.
Dodać pokruszony ser i po chwili śmietanę. Doprawić solą i pieprzem.
Wymieszać z makaronem.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.