1 filet z kurczaka
 1/2 opakowania makaronu błyskawicznego (125 g)
 1 marchewka
 1/4 średniego selera
 kilka grzybów mun
 1/2 papryki
 kawałek pora
 1 cm imbiru świeżego
 1 op. marynaty orientalnej Kamis
 1 łyżka sosu sojowego
 1 łyżeczka maki ziemniaczanej
 olej arachidowy do smażenia
Kurczaka pokroić w paseczki, wymieszać z marynatą, przykryć i wstawić do lodówki. Namoczone wcześniej grzyby pokroić w paseczki, pora w półplasterki, paprykę, marchewkę i selera w zapałkę. Makaron zalać wrzątkiem, pozostawić na 4 minuty i odcedzić.
Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju arachidowego, wrzucić kurczaka i podsmażyć przez 3-4 minuty. Mięso wyjąć, dolać łyżkę oleju, wrzucić marchewkę i selera, podsmażyć 2-3 minuty, dodać grzyby, paprykę i pora. Wymieszać. Dodać starty imbir. Ciągle mieszając smażyć 5 minut na dużym ogniu. Dodać mięso i makaron, smażyć kolejne kilka minut. Polać 1 łyżką sosu sojowego.
Na koniec rozmieszać mąkę ziemniaczaną w wodzie z moczenia grzybów i zalać nią smażący się makaron. Dokładnie wymieszać i po 2 minutach gotowe :)