SAŁATKA MAKARONOWA - przepis. Przepisy na Inne sałatki, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
    
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        - makaron conchiglioni 20 sztuk
- farsz:
  3 szt.  konserwowe ogórki 
  3 jajka gotowane     
  1 pęczek natkipietruszki 
  2 łyżki majonezu
  1 ząbek czosnku
  2 łyżki masła
  1 pęczek rzodkiewek
  ok. 6 pieczarki 
  1 papryka 
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                
- W osolonej wodzie ugotować makaron conchigliette /ok. 20 minut/. Przelać zimną wodą. Wystudzić. Żółtka rozetrzeć z masłem / 1 łyżeczka/ na jednolitą masę. Dodać drobno posiekany czosnek, korniszony. Białko z jajka b. drobno posiekać. Wymieszać. Pieczarki pokroić drobno, podsmażyć na masełku z cebulką. Lekko ciepłe połączyć z masą jajeczną
- Po wystygnięciu dodać majonez zmieszany z jogurtem, natką pietruszki, sól, pieprz do smaku . Lekko wymieszać. Muszle napełnić farszem. Ozdobić np. papryką i natką pietruszki.

              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.