Karkówka z okładem pieczarkowym - przepis. Przepisy na Potrawy mięsne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Karkówka z okładem pieczarkowym    
 
    
        Karkówka z okładem pieczarkowym
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        Dla 4 osób
- karkówka ok.0,5 kg
- pieczarki ok.15 szt.
-1 duża cebula
-ser żółty 
-przyprawy: sól,pieprz,przyprawa:kebab/gyros
- ewentualnie:ketchup i majonez                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Karkówkę pokroić w plastry i rozbić. Przyprawić (sól,pieprz,przyprawa do kebaba-gryrosa). Włożyc do lodówki, żeby się przegryzło (czym dłużej tym lepiej). Pieczarki i cebulę pokroić w kostkę i przyprawić dość dużą ilością pieprzu i soli. Lekko podsmażyć. Blachę wyłożyć folią. Na blachę położyć plastry karkówki, na które położyć najpier pieczarki z cebulą,potem (można,ale nie trzeba) po łyżeczce majonezu i ketchupu, a następnie plaster sera żółtego. Piec do upieczenia :))) ok.45 - 60min. w piekarniku ustawionym na 160 stopni.
SMACZNEGO!!!
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.