Fasolka szparagowa duszona z sosem pomidorowym - przepis. Przepisy na Potrawy warzywne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Fasolka szparagowa duszona z sosem pomidorowym    
 
    
        Fasolka szparagowa duszona z sosem pomidorowym
        
        
     
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        50 gr fasolki szparagowej
3-4 łyżki oliwy
sos pomidorowy:
- 5 łyżek oliwy
- mała posiekana cebula
- szczypta suszonego oregano
- pieprz
- puszka pomidorów pelati
- posiekana natka pietruszki
- listki bazylii                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Cebulkę posiekac i zeszklic na patelni, dodać oregano. 
Po chwili smażenia dodać pomidory i zagotować.
Zmniejszyć ogień i dusić 
Fasolkę ugotować, opruszyć pieprzem.
Zalać sosem i dusić aż sos odparuje. 
Posypać ziołami.        
    
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.