- 
              
                1
                  
                    usunięty użytkownik 2014-11-02 17:04:04 
 
                                   2 listopada 2014 17:04 | ID: 1159290 2 listopada 2014 17:04 | ID: 1159290
 
                Używam głównie oleju, chociaż zdarza mi się też na maśle klarowanym lub margarynie. Smalcu używam sporadycznie, bo wydawał mi się najmniej zdrowy ze wszystkich tłuszczy. 
 
                                                                     
- 
              
                2
                  
                    
									
										
											                          Alina63                      										
									
                      
                       
                                              Zarejestrowany: 26-01-2010 19:21                      .
                      Posty: 18946                                             2014-11-02 17:19:31 
 
                                   2 listopada 2014 17:19 | ID: 1159294 2 listopada 2014 17:19 | ID: 1159294
 
                                                                     
- 
              
                3
                  
                    
									
										
											                          Dunia                      										
									
                      
                       
                                              Zarejestrowany: 10-03-2011 17:24                      .
                      Posty: 18894                                             2014-11-02 17:25:20 
 
                                   2 listopada 2014 17:25 | ID: 1159296 2 listopada 2014 17:25 | ID: 1159296
 
                Smażę na oleju słonecznikowym.  Czasem dodaję troszkę masła aby wzbogacić smak potrawy. Ale lubię bardzo placki ziemniaczane smażone na smałcu. Są bardziej chrupiące. A kotlety smażone na smalcu  to już poezja. I podsmażone na smalcu mięso do duszenia smakuje zupełnie inaczej. Jest smaczniejsze.  Ale aby smalec był dobry, to najlepiej jest kupić słoninkę i samemu wysmażyć . Bedzie i smalec i skwareczki do okraszenia.  
 
                                                                     
- 
              
                4
                  
                    
									
										
											                          Sonia                      										
									
                      
                       
                                              Zarejestrowany: 06-01-2010 16:15                      .
                      Posty: 112855                                             2014-11-02 18:07:25 
 
                                   2 listopada 2014 18:07 | ID: 1159299 2 listopada 2014 18:07 | ID: 1159299
 
                Ja preferuję olej. Smażę też na maśle. Mam swojski smalec, ale bardzo rzadko używam go do smażenia. 
 
                                                                     
- 
              
                5
                  
                    usunięty użytkownik 2014-11-02 18:19:36 
 
                                   2 listopada 2014 18:19 | ID: 1159300 2 listopada 2014 18:19 | ID: 1159300
 
                 Dunia (2014-11-02 17:25:20)
Smażę na oleju słonecznikowym.  Czasem dodaję troszkę masła aby wzbogacić smak potrawy. Ale lubię bardzo placki ziemniaczane smażone na smałcu. Są bardziej chrupiące. A kotlety smażone na smalcu  to już poezja. I podsmażone na smalcu mięso do duszenia smakuje zupełnie inaczej. Jest smaczniejsze.  Ale aby smalec był dobry, to najlepiej jest kupić słoninkę i samemu wysmażyć . Bedzie i smalec i skwareczki do okraszenia.  
 
 Muszę spróbować z tym smalczykiem :) 
 
                                                                     
- 
              
                6
                  
                    
									
										
											                          Mameks60                      										
									
                      
                       
                                              Zarejestrowany: 07-09-2013 14:26                      .
                      Posty: 4899                                             2014-11-02 19:07:46 
 
                                   2 listopada 2014 19:07 | ID: 1159312 2 listopada 2014 19:07 | ID: 1159312
 
                Używam do smażenia różnego rodzaju tłuszczy - zależy co przygotowuję.Jednak wystrzegam się potraw smażonych zastępując je gotowanymi albo pieczonymi. 
 
                                                                     
- 
              
                7
                  
                    
									
										
											                          Monika_Pe                      										
									
                      
                       
                                              Zarejestrowany: 04-03-2013 10:05                      .
                      Posty: 936                                             2014-11-02 19:56:43 
 
                                   2 listopada 2014 19:56 | ID: 1159313 2 listopada 2014 19:56 | ID: 1159313
 
                nie smażę w ogóle :/ Wszystko u mnie ląduje albo w garnku i jest gotowane albo w piekarniku i jest pieczone (też bez dodatkowych tłuszczy)... 
 
                                                                     
- 
              
                8
                  
                    
									
										
											                          Stokrotka                      										
									
                      
                       
                                              Zarejestrowany: 28-04-2009 15:58                      .
                      Posty: 66136                                             2014-11-02 20:10:44 
 
                                   2 listopada 2014 20:10 | ID: 1159317 2 listopada 2014 20:10 | ID: 1159317
 
                 Monika_Pe (2014-11-02 19:56:43)
nie smażę w ogóle :/ Wszystko u mnie ląduje albo w garnku i jest gotowane albo w piekarniku i jest pieczone (też bez dodatkowych tłuszczy)... 
 
 A naleśniki???  Nie jadasz? Nie jadasz?
 
 
                                                                     
- 
              
                9
                  
                    
									
										
											                          Stokrotka                      										
									
                      
                       
                                              Zarejestrowany: 28-04-2009 15:58                      .
                      Posty: 66136                                             2014-11-02 20:12:29 
 
                                   2 listopada 2014 20:12 | ID: 1159319 2 listopada 2014 20:12 | ID: 1159319
 
                 Sonia (2014-11-02 18:07:25)
Ja preferuję olej. Smażę też na maśle. Mam swojski smalec, ale bardzo rzadko używam go do smażenia. 
 
 Ja róniez na oleju. Może smalczyk mniej zdrowy ale danie ma zupełnie inny smak! Przyznam że smakuje mi lepiej  Chociaz również używam sporadycznie. Chociaz również używam sporadycznie.
 
 
                                                                     
- 
              
                10
                  
                    usunięty użytkownik 2014-11-02 20:22:13 
 
                                   2 listopada 2014 20:22 | ID: 1159330 2 listopada 2014 20:22 | ID: 1159330
 
                zalezy.. wieprzowine zawsze na smalcu,a reszte raczej na oleju 
 
                                                                     
- 
              
                11
                  
                    
									
										
											                          Monika_Pe                      										
									
                      
                       
                                              Zarejestrowany: 04-03-2013 10:05                      .
                      Posty: 936                                             2014-11-02 20:29:25 
 
                                   2 listopada 2014 20:29 | ID: 1159334 2 listopada 2014 20:29 | ID: 1159334
 
                 Stokrotka (2014-11-02 20:10:44)
 Monika_Pe (2014-11-02 19:56:43)
nie smażę w ogóle :/ Wszystko u mnie ląduje albo w garnku i jest gotowane albo w piekarniku i jest pieczone (też bez dodatkowych tłuszczy)... 
 
 A naleśniki???  Nie jadasz? Nie jadasz?
 
 
 nie jadam ;-) nie jemy pszenicy... ostatnio chciałam zrobić naleśniki bezglutenowe i co? I nie miałam na czym ich usmażyć więc na śniadanie były warzywa :D Ale właśnie wpadło mi do głowy, że smażę jajecznicę - na maśle :) I to chyba jedyna rzecz z patelni jaką jemy w domu... 
 
                                                                     
- 
              
                12
                  
                    
									
										
											                          Stokrotka                      										
									
                      
                       
                                              Zarejestrowany: 28-04-2009 15:58                      .
                      Posty: 66136                                             2014-11-02 20:32:57 
 
                                   2 listopada 2014 20:32 | ID: 1159340 2 listopada 2014 20:32 | ID: 1159340
 
                 Monika_Pe (2014-11-02 20:29:25)
 Stokrotka (2014-11-02 20:10:44)
 Monika_Pe (2014-11-02 19:56:43)
nie smażę w ogóle :/ Wszystko u mnie ląduje albo w garnku i jest gotowane albo w piekarniku i jest pieczone (też bez dodatkowych tłuszczy)... 
 
 A naleśniki???  Nie jadasz? Nie jadasz?
 
 
 nie jadam ;-) nie jemy pszenicy... ostatnio chciałam zrobić naleśniki bezglutenowe i co? I nie miałam na czym ich usmażyć więc na śniadanie były warzywa :D Ale właśnie wpadło mi do głowy, że smażę jajecznicę - na maśle :) I to chyba jedyna rzecz z patelni jaką jemy w domu... 
 
 W sumie to zdrowiej! Trzeba się tylko przestawić..  
 
                                                                     
- 
              
                13
                  
                    usunięty użytkownik 2014-11-02 20:34:17 
 
                                   2 listopada 2014 20:34 | ID: 1159341 2 listopada 2014 20:34 | ID: 1159341
 
                kazdy jada to,co lubi i jak lubi 
 
                                                                     
- 
              
                14
                  
                    
									
										
											                          gocha2323                      										
									
                      
                       
                                              Zarejestrowany: 23-04-2013 20:58                      .
                      Posty: 12534                                             2014-11-02 20:39:03 
 
                                   2 listopada 2014 20:39 | ID: 1159350 2 listopada 2014 20:39 | ID: 1159350
 
                ja smaże głównie na oleju, choć mamy także smalec. Kiedy skończy sie olek to ratujemy sie smalcem. Smazę tez na maśle i na nim najbardziej smakuja mi potrawy. Uwielbiam je.  
 Ponadto jak oglądam różne programy kulinarne to właśnie używaja smalcu
 
 
                                                                     
- 
              
                15
                  
                    usunięty użytkownik 2014-11-02 20:56:34 
 
                                   2 listopada 2014 20:56 | ID: 1159391 2 listopada 2014 20:56 | ID: 1159391
 
                ja ostatanio tez smaze na oliwie,faktycznie-smak jest inny 
 
                                                                     
- 
              
                16
                  
                    
									
										
											                          Maniuśka                      										
									
                      
                       
                                              Zarejestrowany: 12-10-2010 15:30                      .
                      Posty: 4401                                             2014-11-02 23:28:59 
 
                                   2 listopada 2014 23:28 | ID: 1159430 2 listopada 2014 23:28 | ID: 1159430
 
                                                                     
- 
              
                17
                  
                    
									
										
											                          żonakarolina26                      										
									
                      
                       
                                              Zarejestrowany: 17-10-2014 19:26                      .
                      Posty: 26                                             2014-11-02 23:56:31 
 
                                   2 listopada 2014 23:56 | ID: 1159436 2 listopada 2014 23:56 | ID: 1159436
 
                masło olej sporadycznie smalec 
 
                                                                     
- 
              
                18
                  
                    usunięty użytkownik 2014-11-03 00:22:57 
 
                                   3 listopada 2014 00:22 | ID: 1159450 3 listopada 2014 00:22 | ID: 1159450
 
                Staram sie unikać smażenia. Jesli już to robię to na oleju słonecznikowym. 
 
                                                                     
- 
              
                19
                  
                    
									
										
											                          dagmaruffka                      										
									
                      
                       
                                              Zarejestrowany: 19-03-2012 16:52                      .
                      Posty: 17675                                             2014-11-03 05:53:44 
 
                                   3 listopada 2014 05:53 | ID: 1159460 3 listopada 2014 05:53 | ID: 1159460
 
                                                                     
- 
              
                20
                  
                    usunięty użytkownik 2014-11-03 08:41:51 
 
                                   3 listopada 2014 08:41 | ID: 1159485 3 listopada 2014 08:41 | ID: 1159485
 
                Na oleju, czasem pod koniec pieczenia dorzucam trochę masła, najczęściej w przypadku ryby.