Pasty, smarowidła do kanapek
- Zarejestrowany: 28.04.2009, 13:58
- Posty: 66136
Stanowią pewne urozmaicenie w naszym codziennym menu. Pod kiszonego ogórka czy pomidora.. Pomysł na smaczną przekąskę ale także czasem na przemycenie dzieciakom czegoś pożywnego.
Macie jakieś fajne przepisy?
- Zarejestrowany: 17.09.2015, 08:44
- Posty: 19647
Ja typowe z jajek i makreli robie , dla mnie najlepsze ;)
- Zarejestrowany: 06.01.2010, 15:15
- Posty: 112855
Ja typowe z jajek i makreli robie , dla mnie najlepsze ;)
Ja również taką robię:) Do tego dodaję szczypiorek...
- Zarejestrowany: 18.04.2008, 22:57
- Posty: 161880
Kiedyś robiłam a od lat już nie... Z makreli również u nas była na topie...
- Zarejestrowany: 23.04.2013, 18:58
- Posty: 12534
ja to tylko mieszam twaróg ze śmietaną, szczypiorkiem, rzodkiewką, pomidorem!
- Zarejestrowany: 18.04.2008, 22:57
- Posty: 161880
ja to tylko mieszam twaróg ze śmietaną, szczypiorkiem, rzodkiewką, pomidorem!
Też taką pastę robiłam i jajeczną z majonezem i szczypiorkiem...
- Zarejestrowany: 10.03.2011, 16:24
- Posty: 18894
Gdy dzieci były w domu, to bardzo często robiłam rózne pasty na kanapki. Teraz dużo rzadziej. Ale zdarza mi się. Bardzo lubię smarowidło do chleba.
https://www.familie.pl/przepis/1952/Pikantne-smarowidlo-do-pieczywa
https://www.familie.pl/przepis/1883/Koperkowa-pasta-z-makreli-wedzonej
- Zarejestrowany: 22.03.2016, 10:12
- Posty: 1080
Ja robię pastę z wędzonej makreli. Obieram makrelę i wyjmuje dokładnie ości. Rozdrabniam ją palcami i dodaje posiekane jajka, pokrojony w kostkę kiszony lub konserwowy ogórek oraz poszatkowaną cebulę. Wszystko mieszam, solę i pieprzę oraz dodaję łyżkę majonezu
- Zarejestrowany: 28.04.2009, 13:58
- Posty: 66136
Robię z jajek, twarożku, z makreli ale już dawno nie robiłam.. Robię jeszcze taki długo duszony drobno pokrojony boczek z dużą ilością cebuli i różnych przypraw.
- Zarejestrowany: 28.04.2009, 13:58
- Posty: 66136
Zrobię z makreli. Akurat kupiłam a sama jakoś nie idzie
- Zarejestrowany: 18.04.2008, 22:57
- Posty: 161880
Zrobię z makreli. Akurat kupiłam a sama jakoś nie idzie
Robiłam też kiedyś z makreli i nawet smakowała...
- Zarejestrowany: 28.04.2009, 13:58
- Posty: 66136
Zrobię z makreli. Akurat kupiłam a sama jakoś nie idzie
Robiłam też kiedyś z makreli i nawet smakowała...
Dobre są
- Zarejestrowany: 20.09.2017, 13:28
- Posty: 161
Polecam pyszna pastę z kurczaka lub indyka (co tam akurat macie). Wystarczy ugotować mięso z kostką roołową i wyjąć, dodć pietruszkę, suszone pomidory, majonez, musztardę, posolić i popieprzyć, a potem wszystko razem zblendować lub zmiksować w robocie kuchennym. Pozostały z gotowania rosół świetnie nadaje się na zupę :)
- Zarejestrowany: 06.12.2016, 08:52
- Posty: 13
Ja to lubię ciemny chleb smarować pastą z avokado. Avokado mieszam tylko z czosnkiem i ze szczyptą soli i tym smaruję kanapki. Jest pycha !
- Zarejestrowany: 28.04.2009, 13:58
- Posty: 66136
Ja to lubię ciemny chleb smarować pastą z avokado. Avokado mieszam tylko z czosnkiem i ze szczyptą soli i tym smaruję kanapki. Jest pycha !
To może byc dobre, bo samo avokado ma słaby smak, nie podeszło u mnie
- Zarejestrowany: 06.01.2010, 15:15
- Posty: 112855
Ja robię pastę z wędzonej makreli. Obieram makrelę i wyjmuje dokładnie ości. Rozdrabniam ją palcami i dodaje posiekane jajka, pokrojony w kostkę kiszony lub konserwowy ogórek oraz poszatkowaną cebulę. Wszystko mieszam, solę i pieprzę oraz dodaję łyżkę majonezu
Taka właśnie za mną chodzi.
- Zarejestrowany: 29.09.2017, 07:49
- Posty: 49
Stanowią pewne urozmaicenie w naszym codziennym menu. Pod kiszonego ogórka czy pomidora.. Pomysł na smaczną przekąskę ale także czasem na przemycenie dzieciakom czegoś pożywnego.
Macie jakieś fajne przepisy?
Z marchewki i papryki jest dobra, smakuje ala paprykarz tylko bez ryby, wiec nie wiem czy każdemu przypadnie do gustu. Pasta z cukinii, z ciecieżycy - podsmażasz/ gotujesz blendujesz i doprawiasz tak jak lubisz. Proste dobre i szybkie w wykonaniu.
- Zarejestrowany: 28.04.2009, 13:58
- Posty: 66136
Dziś jadłam z jajka, sera startego majonezu, sól i pieprz. Samczne nawet