Mam zamarynowaną karkówkę i pomyślałam aby usmażyc ją na patelni. Do tej pory tylko dusiłam lub robiłam z pieca. Ale może pyszna by była z patelni? Tylko w jaki sposób smażyc aby w środku nie była surowa ani sucha z zewnątrz?
22 września 2012 00:33 | ID: 832655
No dla mnie nie takie świetne ;) Dla przykładu schab ze śliwką uważam za skarajne barbarzyństwo i marnotrawienie dobręgo mięska ;)
Nooo to tylko barbarzyńcy tak robią schab,schab w morelach rewelacja.ALe rozumiem że chodzi o ten schab PQS...
22 września 2012 10:35 | ID: 832747
No dla mnie nie takie świetne ;) Dla przykładu schab ze śliwką uważam za skarajne barbarzyństwo i marnotrawienie dobręgo mięska ;)
Nooo to tylko barbarzyńcy tak robią schab,schab w morelach rewelacja.ALe rozumiem że chodzi o ten schab PQS...
A ja lubię pieczony schabik z morelami i żurawinkami, może też być ze śliwkami... mniam
22 września 2012 17:50 | ID: 832853
Heh, nie tylko PQS ;) Każ
No dla mnie nie takie świetne ;) Dla przykładu schab ze śliwką uważam za skarajne barbarzyństwo i marnotrawienie dobręgo mięska ;)
Nooo to tylko barbarzyńcy tak robią schab,schab w morelach rewelacja.ALe rozumiem że chodzi o ten schab PQS...
Heh, nie tylko PQS ;) Dla mnie w ogóle mięso z owocami jakoś idzie w parze, niezależnie od owoców, czy mięsa.
22 września 2012 22:24 | ID: 832924
Heh, nie tylko PQS ;) Każ
No dla mnie nie takie świetne ;) Dla przykładu schab ze śliwką uważam za skarajne barbarzyństwo i marnotrawienie dobręgo mięska ;)
Nooo to tylko barbarzyńcy tak robią schab,schab w morelach rewelacja.ALe rozumiem że chodzi o ten schab PQS...
Heh, nie tylko PQS ;) Dla mnie w ogóle mięso z owocami jakoś idzie w parze, niezależnie od owoców, czy mięsa.
Widocznie jeszcze musi Ci się smak wyrobić :)
Owoce genialnie potrafią wyciagnąć smak mięsa - zobaczysz, że jeszcze Ci się zmieni.
A swoją - lubisz chatney'e do mięs? :)
23 września 2012 10:46 | ID: 833016
Że co? Pierwsze słyszę :) Możesz coś więcej powiedzieć?
23 września 2012 22:23 | ID: 833279
Że co? Pierwsze słyszę :) Możesz coś więcej powiedzieć?
No tak - to są takie jakby sosy na zimno do mięs (czy to smażonych, grillowanych czy pieczonych) zrobione z owoców, tyle że przygotowane na ostro.
25 września 2012 20:38 | ID: 834299
Oj to na pewno nie próbowałam takich rzeczy. A sama je przygotowujesz, czy kupujesz gotowe?
26 września 2012 21:47 | ID: 834882
Staram się sama przygotowywać - np do pieczonego schabu lubię chatneya z czerwonych porzeczek. Żeby był ostry dosypuję chilli - genialna sprawa :)
26 września 2012 22:43 | ID: 834901
Ja tam dzisiaj bitki z karkówki robiłam - prosto i smacznie...
27 września 2012 21:01 | ID: 835554
Anuśka - masz jakiś dokłądniejszy przepis na to z porzeczkami? Brzmi jakoś zachęcająco, nie wiem dlaczego :P
27 września 2012 21:24 | ID: 835565
Ja tam dzisiaj bitki z karkówki robiłam - prosto i smacznie...
ja z karkówki raczej nie robię, jeśli już to z szynki. W karkówce za dużo jest poprzerastanych kawałków :)
7 października 2012 13:15 | ID: 841540
Nie we wszystkich. Przy odrobinie szczęścia można kupić taką, gdzie prawie samo mięsko jest.
7 października 2012 13:34 | ID: 841544
ja używam karkówki do sosu po cygańsku...jest pyszna:)
7 października 2012 13:54 | ID: 841556
Ostatnio robiłam karkówke z pieczarkami,cebulą,w zalewie z maggi i octu balsamicznego.Ciekawy smak nawet miała.
7 października 2012 23:43 | ID: 841878
Zalewa z maggi - jakoś mi to nie dokońca pasuje. Maggi raczej nie używam u siebie w kuchni, nie wiem czy bym się przekonała do czegoś takiego. No chyba, że to są ze 2 krople to może, ale takiego mocnego dominującego smaku to bym nie wytrzymała :)
7 października 2012 23:47 | ID: 841884
Zalewa z maggi - jakoś mi to nie dokońca pasuje. Maggi raczej nie używam u siebie w kuchni, nie wiem czy bym się przekonała do czegoś takiego. No chyba, że to są ze 2 krople to może, ale takiego mocnego dominującego smaku to bym nie wytrzymała :)
u mnie w kuchni maga spisuję się świetnie,używam do zup,sosów,mięs.....przecież w kuchni chodzi o to aby było smacznie i ze smakiem a nie mdło.
7 października 2012 23:50 | ID: 841886
No właśnie dla mnie maggi ma mdły smak, taki sztuczny. Zdecydowanie wolę zioła czy też inne przyprawy i możesz mi uwierzyć, że mdło nie jest, a wręcz przeciwnie. np. mięso z rozmarynem wychdzi genialne :)
7 października 2012 23:53 | ID: 841888
No właśnie dla mnie maggi ma mdły smak, taki sztuczny. Zdecydowanie wolę zioła czy też inne przyprawy i możesz mi uwierzyć, że mdło nie jest, a wręcz przeciwnie. np. mięso z rozmarynem wychdzi genialne :)
heheehhe dla bez magi jest mdło-i też używam dużo przypraw.
8 października 2012 00:12 | ID: 841891
Ja tam dzisiaj bitki z karkówki robiłam - prosto i smacznie...
ja z karkówki raczej nie robię, jeśli już to z szynki. W karkówce za dużo jest poprzerastanych kawałków :)
Moi domownicy wolą bitki z karkówki, szynka za sucha jest... Szynkę robię duszoną w warzywach... mniam
8 października 2012 00:13 | ID: 841892
Ja w swojej kuchni nie używam maggi - już tak jest...
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.