Dziewczyny mam w kuchni dwie puszki brzoskwiń.
Na 'sucho' za bardzo za nimi nie przepadam.
Ale chętnie coś bym z nich zrobiła.
Czekam na Wasze inspiracje :)
15 stycznia 2012 21:15 | ID: 726204
Zrób kruche ciasto. Wytnij z niego kwadraty 10cm x 10 cm - 0,5 cm grube. W każdy kwadrat włóż brzoskwinię, połącz rogi na górze (sklej ciasto) i do piekarnika. Po upieczeniu posyp cukrem pudrem. Takie ciasteczka są pyszne do kawki :)
15 stycznia 2012 21:20 | ID: 726206
Ja uwielbiam gofry z bitą śmietaną i pokrojonymi na drobne kawałki brzoskwiniami z puszki. Mniam!
Mama dzisiaj zrobiła biszkopt i do masy dodała pokrojone brzoskwinie.
15 stycznia 2012 21:51 | ID: 726234
Ja tam moge na raz zjesc całą zawartosc puszki - uwielbiam. Dzis zrobiłam galaretke brzoskwiniowa z bezoskwiniami z puszki wlasnie i do tego bita smietana.
15 stycznia 2012 22:50 | ID: 726289
A moze dzem brzoskwiniowy? Zalezy na co chcesz je przeznaczyc, czy na przetwory czy jako dodatek do ciasta.
15 stycznia 2012 22:57 | ID: 726293
Dzisiaj w gazecie Tele Tydzień widziałam ciasto ala tort na wierzchu z brzoskwiniami do połowy moczonymi w czekoladzie i ułożonymi na wierzchu... apetycznie wygląda i na pewno smaczne jest
15 stycznia 2012 23:04 | ID: 726301
A tu w necie znalazłam przepis na ciasto z brzoskwiniami...
W tym cieście można wyczuć kilka smaków. Śmietana, ser, brzoskwinie i galaretka .Pychotka.
Biszkopt :
-4 jaja
-3/4 szkl mąki
-2 łyżki kakao
- szklanka cukru
-1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Jaja ubić z cukrem. Dodać przesianą mąkę z kakao i proszkiem. Delikatnie wymieszać z masą jajeczną. Ciasto wylać na blachę.Piec około 30 min w 180 st.
Masa:
- 500 ml śmietany 30 % + łyżka cukru pudru
- 250 gr serka mascarpone
-250 gr serka wanilinowego
-2 galaretki cytrynowe
- brzoskwinie
Dodatkowo polewa czekoladowa.
Galaretki rozpuścić w 1/2 szkl gorącej wody-wystudzić. Śmietanę ubić z cukrem.
Ubijając dodawać porcjami serki. Dodać zimną galaretkę. Wymieszać.
Biszkopt przekroić . Na jedną część biszkoptu wylać 1/2 masy poukładać brzoskwinie. Wylać resztę masy. Przykryć drugim biszkoptem. Polać wierzch polewą.
15 stycznia 2012 23:28 | ID: 726309
Tarta z brzoskwiniami. Mniam!
16 stycznia 2012 08:39 | ID: 726399
Cisto jogurtowe, albo sernik na zimno, albo galaretki.
Ja bym zjadła prosto z puszki :)))
16 stycznia 2012 16:24 | ID: 726694
zasiadłabym z chłopakami i byłoby po dwóch puszkach ;)))
16 stycznia 2012 17:31 | ID: 726744
Z bitą śmietaną
16 stycznia 2012 17:40 | ID: 726749
Dla mnie same brzoskwinie wystarczą :)
A dzieci pomogą:)
17 stycznia 2012 01:15 | ID: 726974
ja brzoskwiń w puszce używam tylko jak robie sernik na zimno, na wierzch brzoskwinie zalane galaretka :)
25 stycznia 2012 10:41 | ID: 732676
bardzo dobry jest sernik z brzoskwiniami, niedawno robiłam taki z pudełka "kopiec kreta sernik" który robi się właśnie z brzoskwiniami i był przepyszny :)
pyszny jest też sernik na zimno z brzoskwiniami wkrojonymi do masy oraz ułożonymi na wierzchu i zalanymi galaretką pomarańczową :)
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.