Sobie robione czy kupne?
Jeśli kupne to z Biedronki, Lidla, Carrefoura, Tesco? A może z innego sklepu?
Gdzie kupujemy pierogi? Które są najsmaczniejsze?
15 września 2011 20:54 | ID: 637390
A robicie jak?
My mamy taki przyrząd do wykrawania.
15 września 2011 20:58 | ID: 637401
A robicie jak?
My mamy taki przyrząd do wykrawania.
Mama wycina filiżanką kułeczka i razem z Młodym lepią ręcznie :)
Tak tak Młody (10lat) lepi takie pierogi, że byście nie poznali, który jest mamy, a który jego ;)
15 września 2011 21:03 | ID: 637413
Pierogi tylko od mojej mamy. Najlepsze!
15 września 2011 21:05 | ID: 637420
od mojej mamy :) lepszych nie ma. albo z restauracyjki z domowym jedzeniem u nas w mieście. mrożonych nie kupuję.
18 września 2011 17:49 | ID: 640237
Tylko i wyłącznie robione. Choć ostatni zdarzyło się jeść kupne - z Malmy. Bardzo dobre
18 września 2011 18:00 | ID: 640264
Uwielbiam pierogi, ale tylko domowe.
Mamy, babci albo swoje...
18 września 2011 18:11 | ID: 640280
Pierogi tylko robione przez moją babcię.Pyycha!
Zdarza mi się kupować mrożone, smakowaly mi z Lidla 'pierogi ruskie'.
5 maja 2012 11:09 | ID: 780726
Oferuję pierogi ręcznie robione i z ekologicznej mąki i ze zwykłej pszennej... do wyboru
ekologiczne kosztują 25zł.kg
zwykłe 17zł. za kg
taniej niż w sklepie i o niebo smaczniejsze a także zdrowsze bez żadnych konserwantów
zamawiać można przez e-mail domowepierogi.b@gmail.com
dostawa na terenie Warszawy gratis
robię także domową szarlotkę jak ktoś ma ochotę...oraz naleśniki z ekologicznej mąki
zapraszam
5 maja 2012 11:20 | ID: 780731
a co zrobic aby ciasto bylo mieciutkie? moze jakis przepis ;)
5 maja 2012 11:34 | ID: 780739
zagniatasz ciasto i przykrywasz je nagrzaną najlepiej metalową miseczką,czekasz kilka minut.Widziałam u Gessler i jak na razie się sprawdza.Ciasto jest delikatne i się nie rozkleja.
ja pierogi robię sama, czasem Benek mi pomaga i wykańcza brzegi widelcem.
ulubione moich dzieci to pierogi z mięsem.z mężem lubimy jeszcze z serem i owocami
5 maja 2012 11:55 | ID: 780742
Do ciasta wlewam troszkę oliwy , jest miękie i sprężyste Dobrze wyrobione nie klei się
5 maja 2012 11:56 | ID: 780743
nigdy nie robiłam pierogów i wątpię żebym się tego kiedykolwiek podjęła. kupuję mrożone z Iglotexu. raz wzięłam z biedronki i były niedobre. lubię tylko te z kapustą i grzybami i z mięsem.
5 maja 2012 11:58 | ID: 780744
nigdy nie robiłam pierogów i wątpię żebym się tego kiedykolwiek podjęła. kupuję mrożone z Iglotexu. raz wzięłam z biedronki i były niedobre. lubię tylko te z kapustą i grzybami i z mięsem.
Nauczysz się , jak będziesz chciała To naprawdę nic trudnego Nie kupujcie gotowych , to nic że smaczne...i tylko tyle że smaczne....
5 maja 2012 12:18 | ID: 780754
nigdy nie robiłam pierogów i wątpię żebym się tego kiedykolwiek podjęła. kupuję mrożone z Iglotexu. raz wzięłam z biedronki i były niedobre. lubię tylko te z kapustą i grzybami i z mięsem.
Nauczysz się , jak będziesz chciała To naprawdę nic trudnego Nie kupujcie gotowych , to nic że smaczne...i tylko tyle że smaczne....
no dobra, to powiedzcie mi tylko czy do pierogów z mięsem może być już zmielone mięso i po zmieleniu ugotowane czy musi być w kawalku ugotowane i dopiero potem zmielone?
5 maja 2012 12:29 | ID: 780758
nigdy nie robiłam pierogów i wątpię żebym się tego kiedykolwiek podjęła. kupuję mrożone z Iglotexu. raz wzięłam z biedronki i były niedobre. lubię tylko te z kapustą i grzybami i z mięsem.
Nauczysz się , jak będziesz chciała To naprawdę nic trudnego Nie kupujcie gotowych , to nic że smaczne...i tylko tyle że smaczne....
no dobra, to powiedzcie mi tylko czy do pierogów z mięsem może być już zmielone mięso i po zmieleniu ugotowane czy musi być w kawalku ugotowane i dopiero potem zmielone?
ja gotuję mięso a potem mielę i doprawiam
5 maja 2012 13:01 | ID: 780764
uwielbiam...sama robiłam tylko raz dawno, dawno temu i nie były dobre...czasami kupuję z mrożone...ale żadne nie dorównują pirogom mojej teściowej...
5 maja 2012 13:19 | ID: 780768
nigdy nie robiłam pierogów i wątpię żebym się tego kiedykolwiek podjęła. kupuję mrożone z Iglotexu. raz wzięłam z biedronki i były niedobre. lubię tylko te z kapustą i grzybami i z mięsem.
Nauczysz się , jak będziesz chciała To naprawdę nic trudnego Nie kupujcie gotowych , to nic że smaczne...i tylko tyle że smaczne....
no dobra, to powiedzcie mi tylko czy do pierogów z mięsem może być już zmielone mięso i po zmieleniu ugotowane czy musi być w kawalku ugotowane i dopiero potem zmielone?
Można robić pierogi z mięsem na dwa sposoby.
1. Ugotowane mięso rosołowe zemleć razem z marchewką , dodać sporo posiekanej zielonej pietruszki. Dokładnie wymieszać. Można dodac jajko.
Takie pierożki najbardziej smakują włąśnie z tym rosołem.Można też podać oddzielnie z podsmażoną cebulką. A można też osmażyć na drugi dzień na patelni. Są booskie!!!
2. Drugi sposób to surowe mięsko z kurczaka ( udka, piersi) lub baranina. Do mięska dodajemy przyprawy( sół , pieprz, majeranek, czosnek) , jajko , trochę tartej bułki. Wyrabiamy i robimy pierogi. Mają one smak kołdunów. I są znakomite z rosołem lub barszczem czerwonym. Ale można je podawać podobnie jak poprzednie.
Smacznego!!!
5 maja 2012 14:31 | ID: 780790
Generalnie nie przepadam za pierogami, ale mąż lubi więc ,,,
Zazwyczaj kupuję gotowce, w małej firmie garmażeryjnej po sąsiedzku, są przepyszne, nawet dla mnie :)
Jeśli kupuję to również po sąsiedzku, w Biedronie :)
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.