 28 czerwca 2009 18:17 | ID: 33041
                  28 czerwca 2009 18:17 | ID: 33041
              
                                   28 czerwca 2009 19:04 | ID: 33044
                  28 czerwca 2009 19:04 | ID: 33044
              
                                   28 czerwca 2009 19:07 | ID: 33046
                  28 czerwca 2009 19:07 | ID: 33046
              
tak nie próbowałam ja idę na łatwiznę wszytsko do jednego garnka i potem na patelnię :)
aha i można trochę oleju do ciasta dodać!
Bulinka Twoje są pewnie delikatniejsze!
                                   28 czerwca 2009 19:44 | ID: 33048
                  28 czerwca 2009 19:44 | ID: 33048
              
                                   28 czerwca 2009 20:37 | ID: 33057
                  28 czerwca 2009 20:37 | ID: 33057
              
                                   28 czerwca 2009 21:20 | ID: 33059
                  28 czerwca 2009 21:20 | ID: 33059
              
ciasto musi mieć w finale konsystencję średniogęstej śmietany. Ja dodaję jedno jajo i bez cukru ale za to szczyptę soli. Jeśli mam w domu gazowaną wodę mineralną ciasto robię w stosunku 1:1. Pycha! I podstawą wśród produktów jest dobra PATELNIA taka tylko do smażenia naleśników wtedy bez oleju można smażyć 
                                   28 czerwca 2009 21:36 | ID: 33063
                  28 czerwca 2009 21:36 | ID: 33063
              
Kasiu ja no oko robię nie potrafię powiedzieć ale jak pisze Marteczka ciasto powinno mieć konzystencję gęstej śmietany ale żeby nie było za gęste bo nie będzie dobrze się na patelni rozprowadzać i wtedy naleśniki gumowate wyjdą
a te patelnie do naleśników to fajna sprawa miałam swego czasu ale niestety już mi się zużyła i ciasto zaczęło przywierać!
                                   28 czerwca 2009 21:37 | ID: 33064
                  28 czerwca 2009 21:37 | ID: 33064
              
                                   29 czerwca 2009 12:00 | ID: 33158
                  29 czerwca 2009 12:00 | ID: 33158
              
                                   29 czerwca 2009 12:24 | ID: 33161
                  29 czerwca 2009 12:24 | ID: 33161
              

                                   29 czerwca 2009 15:45 | ID: 33168
                  29 czerwca 2009 15:45 | ID: 33168
              
                                   29 czerwca 2009 19:58 | ID: 33201
                  29 czerwca 2009 19:58 | ID: 33201
              
 Masz przepis?
Masz przepis? 
                                   29 czerwca 2009 22:22 | ID: 33221
                  29 czerwca 2009 22:22 | ID: 33221
              
na naleśniki:
170g maki, 4 jaja, 320 ml mleka, 100g wiórków kokosowych, płaska łyżeczka soli, łyżka brązowego cukru (trzcinowego)
rozrobić ciasto i odstawić na 30 min nie przejmować się jak z początku wyjdzie za rzadkie wiórki wchłoną mleko! smażyć na oleju tak bardziej na rumiano z podanej porcji wchodzi gdzieś 6-7 naleśników
na farsz:
400g filetów z piersi kurczaka, 180g pieczarek, czerwona papryka, pęczek cebulki dymki (ja dawałam normalną), sół, curry, olej do smażenia
fileta pokroić w kostkę podsmażyć, dodać uduszone wcześniej pieczarki, pokrojoną paprykę i cebulę przyprawić do smaku i poddusić
Na połowie każdego naleśnika ułożyć nadzienie przykryć drugą połową ja podaję jeszcze z ketchupem :) Smacznego 
                                   29 czerwca 2009 22:33 | ID: 33226
                  29 czerwca 2009 22:33 | ID: 33226
              
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.
Nie masz jeszcze konta na familie.pl?
Załóż je już teraz!