-
1
Sonia
Zarejestrowany: 06-01-2010 16:15 .
Posty: 112855
2010-11-12 20:38:31
12 listopada 2010 20:38 | ID: 327114
Chłopaki barszczu nie lubią.... jedynie ja piję. Z cykorii. Jest tani i smaczny.
-
2
usunięty użytkownik
2010-11-12 20:41:21
12 listopada 2010 20:41 | ID: 327116
Barszcz wigilijny koniecznie z wywaru z warzyw.
-
3
Soho
Zarejestrowany: 07-05-2010 09:04 .
Posty: 351
2010-11-12 20:41:53
12 listopada 2010 20:41 | ID: 327117
żaden kupny i gotowy! barszcz musi być własnej roboty od początku do końca - innego u mnie nikt nawet nie ruszy
-
4
usunięty użytkownik
2010-11-12 20:41:55
12 listopada 2010 20:41 | ID: 327118
Na pewno nie w proszku - osolona i zabarwiona woda to nie barszcz....
-
5
Kasiella
Zarejestrowany: 17-01-2010 19:30 .
Posty: 3823
2010-11-12 20:56:11
12 listopada 2010 20:56 | ID: 327130
Barszcz z dużą lilością czosnku;)Mniammmmmm
Noi oczywiście własnej Roboty ;)Najlepiej z pasztecikami z kapustą i grzybami lub kapustą grzybami i serem......
PYSZOTA;)
-
6
Isabelle
Zarejestrowany: 03-07-2009 19:42 .
Posty: 21159
2010-11-12 20:58:37
12 listopada 2010 20:58 | ID: 327131
A ja za barszczem nie przepadam! U nas w wigilię nie ma tradcji związanej z barszczem:)
-
7
alanml
Zarejestrowany: 27-10-2009 17:11 .
Posty: 30511
2010-11-12 21:08:26
12 listopada 2010 21:08 | ID: 327138
Generalnie, raz do roku na wigilię robię barszcz sama od A do Z. A poza świętami jak mnie najdzie ochota robię z Knorra.
-
8
Ulinka
Zarejestrowany: 20-10-2009 20:42 .
Posty: 6675
2010-11-12 21:33:56
12 listopada 2010 21:33 | ID: 327154
Knorr - szybko, łatwo, zawsze się uda.
-
9
Justyna mama Łukasza
Zarejestrowany: 09-10-2010 22:03 .
Posty: 7326
2010-11-13 00:08:09
13 listopada 2010 00:08 | ID: 327219
Ja na codzień robie swój ze swoich buraków, ale dla posmaku lubię dosypać tego z winiar.
-
10
sysia12
Zarejestrowany: 10-05-2010 14:32 .
Posty: 4439
2010-11-13 07:57:58
13 listopada 2010 07:57 | ID: 327225
mąz jak ma czasem ochote popić sobie jakiś barszczyk na szybkiego to zdecydowanie knorra klasyczny
-
11
monaaa71
Zarejestrowany: 28-01-2009 08:46 .
Posty: 28735
2010-11-13 08:11:21
13 listopada 2010 08:11 | ID: 327234
barszcz winiary,jeśli już choć też nie przepadamy.
-
12
Katianka
Zarejestrowany: 21-11-2009 21:05 .
Posty: 2636
2010-11-13 09:02:18
13 listopada 2010 09:02 | ID: 327244
AlusiaSz napisał 2010-11-12 20:41:21Barszcz wigilijny koniecznie z wywaru z warzyw.
Zgadza się.
-
13
usunięty użytkownik
2010-11-13 11:01:09
13 listopada 2010 11:01 | ID: 327283
Zarówno na wigilię jak i na każdą inna okazję czy obiad tylko i wyłącznie gotowany samemu. Ten wigilijny jest na wywarze z kawałka ryby. Dodaję też wodę z suszonych grzybów, które namaczam do farszu do uszek.
W wigilię ogólnie preferuję 100% jedzenia włosnoręcznie zrobionego.
-
14
usunięty użytkownik
2010-11-13 11:22:30
13 listopada 2010 11:22 | ID: 327309
Ja gotuję sama. Wywar z warzyw , suszone grzyby i zakwaszam octem winnym. Raz próbowałam zakisić buraki ale coś mi nie wyszły. Dla poprawienia koloru ( bo nie zawsze buraki mają ciemny kolor) dodaję sok buraczany z Krakusa.
-
15
czerwona panienka
Zarejestrowany: 31-01-2010 10:26 .
Posty: 21500
2010-11-13 11:44:14
13 listopada 2010 11:44 | ID: 327318
Jak barszcz na codzień to tylko winiary, jeśli chodzi o święta to tylko własnej roboty ;)
-
16
usunięty użytkownik
2010-11-13 11:45:12
13 listopada 2010 11:45 | ID: 327320
Babcia Ali i Mai napisał 2010-11-13 11:22:30Ja gotuję sama. Wywar z warzyw , suszone grzyby i zakwaszam octem winnym. Raz próbowałam zakisić buraki ale coś mi nie wyszły. Dla poprawienia koloru ( bo nie zawsze buraki mają ciemny kolor) dodaję sok buraczany z Krakusa.
Wando jak namoczysz suszone grzyby we wrzątku a potem ten wywar wlejesz do barszczu to gwarantuję, że kolor będzie idealny. A jaki smak.
-
17
usunięty użytkownik
2010-11-13 12:12:49
13 listopada 2010 12:12 | ID: 327341
Mama Tymka napisał 2010-11-13 11:45:12 Babcia Ali i Mai napisał 2010-11-13 11:22:30 Ja gotuję sama. Wywar z warzyw , suszone grzyby i zakwaszam octem winnym. Raz próbowałam zakisić buraki ale coś mi nie wyszły. Dla poprawienia koloru ( bo nie zawsze buraki mają ciemny kolor) dodaję sok buraczany z Krakusa.
Wando jak namoczysz suszone grzyby we wrzątku a potem ten wywar wlejesz do barszczu to gwarantuję, że kolor będzie idealny. A jaki smak.
Ale ja tak właśnie robię! Kasiu. Tylko czasem uda mi się kupić jakieś takie blade buraki. A ja uwielbiam mocnoczerwony barszczyk. Nigdy w życiu nie wylałabym wody z namoczenia grzybów.
-
18
usunięty użytkownik
2010-11-13 13:42:38
13 listopada 2010 13:42 | ID: 327359
U nas przeważnie własnej roboty,ale jak czasem najdzie nas ochota na szybki barszczyk to pijemy tylko z Winiar,doprawiamy go jednak pieprzem bo jak dla nas to jest za słodki.
-
19
usunięty użytkownik
2010-11-13 13:43:29
13 listopada 2010 13:43 | ID: 327360
Justyna mama Łukasza napisał 2010-11-13 00:08:09Ja na codzień robie swój ze swoich buraków, ale dla posmaku lubię dosypać tego z winiar.
ja równiez tak robie
-
20
usunięty użytkownik
2010-11-13 15:43:58
13 listopada 2010 15:43 | ID: 327405
Soho napisał 2010-11-12 20:41:53 żaden kupny i gotowy! barszcz musi być własnej roboty od początku do końca - innego u mnie nikt nawet nie ruszy
Zgadzam się w całej rozciągłości. Barszcz robie sama z czerwonych buraczków. czosnek musi być koniecznie i pare innych przypraw. Mój maż go uwielbia:)