barszcz - Forum
Znajdź nas na

Tworzymy społeczność rodziców

Wątek

barszcz

27odp.
Strona 1 z 2
Odsłon wątku: 4453
Użytkownik usunięty
    • Zgłoś naruszenie zasad
    12 listopada 2010, 19:36 | ID: 327111
    idą święta. u mnie w tym roku pierwszy raz będzie barszcz z uszkami, ponieważ nigdzie nie planuję wybyć w ten wieczór. no i tak się zastanawiam: jaki barszczyk preferujecie??? u nas barszcz ma wzięcie cały rok, obowiązkowo z winiar. inne jakoś nam nie podchodzą smakiem. od kilku dni Tośka nie może się barszczem nasycić - potrafi wypić 3 kubki jeden po drugim!!!
    Nie mierzyć sił na zamiar i wyjść na świata szczyt, Choć raz...
    Avatar użytkownika Sonia
    SoniaPoziom:
    • Zarejestrowany: 06.01.2010, 15:15
    • Posty: 112855
    1
    • Zgłoś naruszenie zasad
    12 listopada 2010, 19:38 | ID: 327114
    Chłopaki barszczu nie lubią.... jedynie ja piję. Z cykorii. Jest tani i smaczny.
    Użytkownik usunięty
      2
      • Zgłoś naruszenie zasad
      12 listopada 2010, 19:41 | ID: 327116
      Barszcz wigilijny koniecznie z wywaru z warzyw.
      2%blokersSz
      Avatar użytkownika Soho
      SohoPoziom:
      • Zarejestrowany: 07.05.2010, 07:04
      • Posty: 351
      3
      • Zgłoś naruszenie zasad
      12 listopada 2010, 19:41 | ID: 327117
      żaden kupny i gotowy! barszcz musi być własnej roboty od początku do końca - innego u mnie nikt nawet nie ruszy 
      Użytkownik usunięty
        4
        • Zgłoś naruszenie zasad
        12 listopada 2010, 19:41 | ID: 327118
        Na pewno nie w proszku - osolona i zabarwiona woda to nie barszcz....
        Join me to the Other Side, Nightside of the Paradise...
        Avatar użytkownika Kasiella
        KasiellaPoziom:
        • Zarejestrowany: 17.01.2010, 18:30
        • Posty: 3823
        5
        • Zgłoś naruszenie zasad
        12 listopada 2010, 19:56 | ID: 327130
        Barszcz z dużą lilością czosnku;)Mniammmmmm Noi oczywiście własnej Roboty ;)Najlepiej z pasztecikami z kapustą i grzybami lub kapustą grzybami i serem...... PYSZOTA;)
        Avatar użytkownika Isabelle
        IsabellePoziom:
        • Zarejestrowany: 03.07.2009, 17:42
        • Posty: 21159
        6
        • Zgłoś naruszenie zasad
        12 listopada 2010, 19:58 | ID: 327131
        A ja za barszczem nie przepadam! U nas w wigilię nie ma tradcji związanej z barszczem:)
        Słońce wstało zwariowało...
        Avatar użytkownika alanml
        alanmlPoziom:
        • Zarejestrowany: 27.10.2009, 16:11
        • Posty: 30511
        7
        • Zgłoś naruszenie zasad
        12 listopada 2010, 20:08 | ID: 327138
        Generalnie, raz do roku na wigilię robię barszcz sama od A do Z. A poza świętami jak mnie najdzie ochota robię z Knorra.
        DZIECKO TO: czarodziej, zamieniający parę w rodzinę
        Avatar użytkownika Ulinka
        UlinkaPoziom:
        • Zarejestrowany: 20.10.2009, 18:42
        • Posty: 6675
        8
        • Zgłoś naruszenie zasad
        12 listopada 2010, 20:33 | ID: 327154
         Knorr - szybko, łatwo, zawsze się uda.
        Avatar użytkownika Justyna mama Łukasza
        • Zarejestrowany: 09.10.2010, 20:03
        • Posty: 7326
        9
        • Zgłoś naruszenie zasad
        12 listopada 2010, 23:08 | ID: 327219
        Ja na codzień robie swój ze swoich buraków, ale dla posmaku lubię dosypać tego z winiar.
        Avatar użytkownika sysia12
        sysia12Poziom:
        • Zarejestrowany: 10.05.2010, 12:32
        • Posty: 4439
        10
        • Zgłoś naruszenie zasad
        13 listopada 2010, 06:57 | ID: 327225
        mąz jak ma czasem ochote popić sobie  jakiś barszczyk na szybkiego to zdecydowanie knorra klasyczny
        Avatar użytkownika monaaa71
        monaaa71Poziom:
        • Zarejestrowany: 28.01.2009, 07:46
        • Posty: 28735
        11
        • Zgłoś naruszenie zasad
        13 listopada 2010, 07:11 | ID: 327234
        barszcz winiary,jeśli już choć też nie przepadamy.
        serduszka małe dwa...
        Avatar użytkownika Katianka
        KatiankaPoziom:
        • Zarejestrowany: 21.11.2009, 20:05
        • Posty: 2636
        12
        • Zgłoś naruszenie zasad
        13 listopada 2010, 08:02 | ID: 327244
        AlusiaSz napisał 2010-11-12 20:41:21
        Barszcz wigilijny koniecznie z wywaru z warzyw.
        Zgadza się.
        Użytkownik usunięty
          13
          • Zgłoś naruszenie zasad
          13 listopada 2010, 10:01 | ID: 327283
          Zarówno na wigilię jak i na każdą inna okazję czy obiad tylko i wyłącznie gotowany samemu. Ten wigilijny jest na wywarze z kawałka ryby. Dodaję też wodę z suszonych grzybów, które namaczam do farszu do uszek. W wigilię ogólnie preferuję 100% jedzenia włosnoręcznie zrobionego. 
          Mój mężczyzna nr 2
          Użytkownik usunięty
            14
            • Zgłoś naruszenie zasad
            13 listopada 2010, 10:22 | ID: 327309
            Ja gotuję sama. Wywar z warzyw , suszone grzyby i zakwaszam octem winnym. Raz próbowałam zakisić buraki ale coś mi nie wyszły. Dla poprawienia koloru ( bo nie zawsze buraki mają ciemny kolor) dodaję sok buraczany z Krakusa.
            Avatar użytkownika czerwona panienka
            • Zarejestrowany: 31.01.2010, 09:26
            • Posty: 21500
            15
            • Zgłoś naruszenie zasad
            13 listopada 2010, 10:44 | ID: 327318
            Jak barszcz na codzień to tylko winiary, jeśli chodzi o święta to tylko własnej roboty ;)
            www.lukaszbaranowski.com
            Użytkownik usunięty
              16
              • Zgłoś naruszenie zasad
              13 listopada 2010, 10:45 | ID: 327320
              Babcia Ali i Mai napisał 2010-11-13 11:22:30
              Ja gotuję sama. Wywar z warzyw , suszone grzyby i zakwaszam octem winnym. Raz próbowałam zakisić buraki ale coś mi nie wyszły. Dla poprawienia koloru ( bo nie zawsze buraki mają ciemny kolor) dodaję sok buraczany z Krakusa.
              Wando jak namoczysz suszone grzyby we wrzątku a potem ten wywar wlejesz do barszczu to gwarantuję, że kolor będzie idealny. A jaki smak.
              Mój mężczyzna nr 2
              Użytkownik usunięty
                17
                • Zgłoś naruszenie zasad
                13 listopada 2010, 11:12 | ID: 327341
                Mama Tymka napisał 2010-11-13 11:45:12
                Babcia Ali i Mai napisał 2010-11-13 11:22:30
                Ja gotuję sama. Wywar z warzyw , suszone grzyby i zakwaszam octem winnym. Raz próbowałam zakisić buraki ale coś mi nie wyszły. Dla poprawienia koloru ( bo nie zawsze buraki mają ciemny kolor) dodaję sok buraczany z Krakusa.
                Wando jak namoczysz suszone grzyby we wrzątku a potem ten wywar wlejesz do barszczu to gwarantuję, że kolor będzie idealny. A jaki smak.
                Ale ja tak właśnie robię! Kasiu. Tylko czasem uda mi się kupić jakieś takie blade buraki. A ja uwielbiam mocnoczerwony barszczyk. Nigdy w życiu nie wylałabym wody z namoczenia grzybów.
                Użytkownik usunięty
                  18
                  • Zgłoś naruszenie zasad
                  13 listopada 2010, 12:42 | ID: 327359
                  U nas przeważnie własnej roboty,ale jak czasem najdzie nas ochota na szybki barszczyk to pijemy tylko z Winiar,doprawiamy go jednak pieprzem bo jak dla nas to jest za słodki.
                  Użytkownik usunięty
                    19
                    • Zgłoś naruszenie zasad
                    13 listopada 2010, 12:43 | ID: 327360
                    Justyna mama Łukasza napisał 2010-11-13 00:08:09
                    Ja na codzień robie swój ze swoich buraków, ale dla posmaku lubię dosypać tego z winiar.
                    ja równiez tak robie
                    Użytkownik usunięty
                      20
                      • Zgłoś naruszenie zasad
                      13 listopada 2010, 14:43 | ID: 327405
                      Soho napisał 2010-11-12 20:41:53
                      żaden kupny i gotowy! barszcz musi być własnej roboty od początku do końca - innego u mnie nikt nawet nie ruszy 
                      Zgadzam się w całej rozciągłości. Barszcz robie sama z czerwonych buraczków. czosnek musi być koniecznie i pare innych przypraw. Mój maż go uwielbia:)
                      Dum spiro, spero.