10 czerwca 2010 13:22 | ID: 225814
10 czerwca 2010 13:45 | ID: 225838
10 czerwca 2010 13:46 | ID: 225839
10 czerwca 2010 13:48 | ID: 225841
10 czerwca 2010 13:49 | ID: 225842
10 czerwca 2010 14:04 | ID: 225855
10 czerwca 2010 14:08 | ID: 225859
20 czerwca 2010 23:56 | ID: 234848
21 czerwca 2010 14:23 | ID: 235337
21 czerwca 2010 14:36 | ID: 235346
Składniki:
Przygotowanie:
Brokuł gotujemy 5 minut w nieosolonej wodzie. Cebulę gotujemy około 3 minuty, następnie studzimy. Brokuł rozdzielamy na różyczki i układamy na spodzie półmiska/salaterki. Przykrywamy warstwą cebuli, następnie kukurydzą i pokruszonym serem feta. Na koniec prószymy równomiernie ziarnami słonecznika.
Olej mieszamy z przyprawami i polewamy sałatkę.
Podajemy jako przystawkę. Dobrze komponuje się ze świeżą, chrupiącą bagietką z masłem. Tylko wtedy nie jest już tak niskokalorycznie21 czerwca 2010 14:41 | ID: 235348
21 czerwca 2010 14:46 | ID: 235354
1 grudnia 2010 10:47 | ID: 341679
1 grudnia 2010 10:50 | ID: 341685
1 grudnia 2010 10:51 | ID: 341690
1 grudnia 2010 10:55 | ID: 341696
1 grudnia 2010 11:20 | ID: 341734
1 grudnia 2010 11:33 | ID: 341748
1 grudnia 2010 14:19 | ID: 341940
2 pomidory
główka sałaty
15 dag sera feta
12 czarnych oliwek
2 łyżki posiekanego świeżego lub łyżeczka suszonego oregano
sok z 1 cytryny
4 łyżki oliwy
sól, pieprz
Etapy przygotowaniaPomidory sparzyć, obrać, pokroić w kawałki. Sałatę umyć, opłukać, porwać. Ser pokroić w kostkę, a oliwki w plasterki.
Oliwę, sok wyciśnięty z cytryny i oregano wymieszać, przyprawić solą i pieprzem.
Składniki sałatki polać sosem, delikatnie wymieszać.To jest pyszne.....Polecam
14 listopada 2011 18:32 | ID: 681382
Dodałam dzisiaj fetę do sosu pseudospagetti. RE-WE-LA-CJA!!! Polecam.
14 listopada 2011 18:34 | ID: 681384
A ja nie jadłam jeszcze fety...
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.