13 kwietnia 2009 20:53 | ID: 20234
13 kwietnia 2009 22:27 | ID: 20248
13 kwietnia 2009 22:47 | ID: 20250
14 kwietnia 2009 09:16 | ID: 20252
14 kwietnia 2009 13:12 | ID: 20272
14 kwietnia 2009 16:38 | ID: 20302
14 kwietnia 2009 16:42 | ID: 20306
Ja też zamrażam ale najczęściej to dla mnie i małej podsmażam w jajku a mój mąż woli taki podsmażany twardy chlebek na masełku, ale ostatnio po rozmrożeniu podpiekłam w piekarniku i było Oki.
14 kwietnia 2009 23:23 | ID: 20354
25 maja 2011 12:24 | ID: 537323
Albo po prostu zrobić z niego tosty. Wtedy jest jak nowy!
Ale faktycznie, jeśli mamy za dużo chleba i wiemy, że nie będziemy szybko w stanie takiej ilości zjeść, to najlepiej mrozić.
25 maja 2011 12:40 | ID: 537343
Pieczywo można odświeżyć tak:chleb należy lekko zwilżyć wodą, zawinąć w folię aluminiową, a następnie podgrzać w temperaturze około 140 stopni Celsjusza przez kwadrans w piekarniku.
25 maja 2011 12:49 | ID: 537362
Najlepiej jest chleb odparować czyli nalac do garnka wody doprowadzić do wrzenia a następnie założyć szmatkę na górę garnka obwiązac i na to położyć chlebek
25 maja 2011 13:01 | ID: 537376
Najlepiej jest chleb odparować czyli nalac do garnka wody doprowadzić do wrzenia a następnie założyć szmatkę na górę garnka obwiązac i na to położyć chlebek
Ale nakombinowane
Ja po prostu wkładam do tostera na minutkę i zaraz wyskakują jak prosto z piekarni
Nie chciałoby mi się bawić z gotowaniem wody, szmatkami, innymi...
25 maja 2011 13:08 | ID: 537389
Zamrożony chleb jest jak świeży jeśli sam się rozmrozi. Warto wyciągnąć chleb z zamrażlnika prędzej, i połozyć na szafkę. Czasem można też rozmrażać w piekarniku, ale to juz nie jest to:))) Chyba, że skropimy go wodą.
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.