30 marca 2010 16:39 | ID: 182180
30 marca 2010 18:22 | ID: 182278
30 marca 2010 18:44 | ID: 182283
1 kwietnia 2010 14:17 | ID: 183542
1 kwietnia 2010 15:28 | ID: 183628
2 kwietnia 2010 12:42 | ID: 184186
2 kwietnia 2010 12:50 | ID: 184187
2 kwietnia 2010 13:18 | ID: 184193
2 kwietnia 2010 13:28 | ID: 184197
2 kwietnia 2010 13:33 | ID: 184200
- 30 dag mąki (2 szklanki)
-20 dag margaryny
- 0,5 szkl cukru pudru
-3 żółtka
-1 łyżka kwaśnej śmietany
-1 łyżeczka proszku do pieczenia
Posiekać mąkę z margaryną i cukrem. Dodać resztę składników i zagnieść.
Oczywiście kruche ciasto jest lepsze jeśli przed upieczeniem potrzymamy je w lodówce.
2 kwietnia 2010 13:35 | ID: 184203
2 kwietnia 2010 16:41 | ID: 184309
Ala dziekuje. A moge nie dawac smietany bo nie mam :(
A ja robiłam kiedys mazurek to po upieczeniu polałam polewą i na jeszcze ciepłą układałam bakalie. Trzeba sie sprężac zanim polewa wystygnie. Ale tym razem zrobie szachownice z małych poletek to powinnam sie wyrobic.
2 kwietnia 2010 17:13 | ID: 184331
2 kwietnia 2010 17:26 | ID: 184336
2 kwietnia 2010 19:40 | ID: 184427
2 kwietnia 2010 19:44 | ID: 184429
2 kwietnia 2010 19:50 | ID: 184434
2 kwietnia 2010 19:51 | ID: 184435
2 kwietnia 2010 22:22 | ID: 184582
2 kwietnia 2010 23:03 | ID: 184616
3 kwietnia 2010 09:25 | ID: 184695
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.