Roladki z bakłażanów z bryndzą zatopione w pomidorach - Co się dzieje w kuchni i nie tylko
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    			
	
		
		
    	
			        
                	|  | 
        		lis2025
 |  | 
| Mo | Tu | We | Th | Fr | Sa | Su | 
|  |  |  |  |  | 1 | 2 | 
| 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 
| 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 
| 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 
| 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 
		 
		
		
		
		
		
		        
			- 
				Roladki z bakłażanów z bryndzą zatopione w pomidorach
				    Nadesłane przez: jkm  24-02-2010 21:31					   
 
					składniki:
 
 1 duży bakłażan
 1 kostka bryndzy (można w realu albo makro dostać)
 1 doniczka świeżej bazylii
 1 duża cebula
 2 duże dojrzałe pomidory lub puszka pomidorów
 oliwa z oliwek do smażenia
 sól, cukier , sok z cytryny
 
 Sposób przygotowania:
 
 Bakłażany umyć, pokroić na podłużne plastry około 1 centymetra,wrzucić na sito i obficie posypać solą. Zostawić na 30 minut. Po czasie tym osączyć w ręczniku papierowym. Obsmażyć bakłażany z obu stron na beztłuszczowej patelni.Każdy plaster ,gdy przestygnie posmarować roztartą bryndzą a na brzegach ułożyć po pięć listków bazylii i zwinąć.
 Oliwę rozgrzać i wrzucić posiekaną cebulę i podsmażyć na złoty kolor,dodać obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory.Dusić około 5-7 minut doprawić solą i cukrem bądź sokiem z cytryny do smaku. Pomidorowy sos przełożyć do naczynia żaroodpornego ,ułożyć na nim roladki z bakłażana i wstawić do piekarnika. Piec 30 minut w temperaturze 200 st. C.
 
 Smakować :)
 Ja uwielbiam to połączenie bryndzy bakłażana pomidorów i bazylii.
 
				    					    					    					    		
				    					    		
				    					
					    Zamknij
		    	   
						
		    	    	
			     
 
 
	
	
		
		
	
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku